Öne Çıkan Yayın

kelime videoları

https://www.youtube.com/channel/UC91Wrsi_25Ts3280rX8CLDw                                               ...

25 Kasım 2014 Salı

Kerredine Soltani - Ünlü Fransız sanatçı: Zorlukları yenmek için sihirli kelimem 'Elhamdülillah'

Ünlü Fransız sanatçı: Zorlukları yenmek için sihirli kelimem 'Elhamdülillah'


Dünya müzik listelerinde uzun zaman ilk sırada bulunan Fransız sanatçı Zaz'ın seslendirdiği 'Je veux' şarkısının da yazarı Tunus asıllı 37 yaşındaki Soltani, Cihan Haber Ajansı'na açıkladı . Yazdığı parçalar, Fransız sanatçıların yanında aralarında şöhretli İtalyan sanatçı Gianna Nannini başta olmak üzere birden fazla dünyaca şöhretli şarkıcı tarafından seslendirilen Kerredine Soltani, hayatı ve Türk müziği ile alakalı söylemlerde bulundu.
Yoksul bir aileden geldiğini açıklayan Kerredine Soltani, annesinin temizlikçi babasının ise işçi olduğunu ortaya koyarak inancının yaşadığı zorlukları aşmada kendisine hep yardımcı olduğunu ifade etti . Soltani, "Yüksek gelir seviyesine sahip bir ailede büyümedim. Bir bakan çocuğu değildim, ne prens ne de kraldım. Bir gün bu işçi babanın, temizlikçi annenin oğlu dünya müzik listelerine giriyor. Gerçekten bu muhteşem bir duygu." ifadelerini kullandı. 21 yaşında Fransa Kültür Bakanlığı'nda misyon şefi olan, Elysee Sarayı'nda yapılan birden fazla müzik faaliyetinin hazırlanmasında rol oynayan Soltani, yaşadığı zorluklara karşın hep şükretmesini bildiğini vurguladı. Ünlü bestekar, " Bütün zorluklarla başa çıkmamı sağlayan şeyi bir kelimede özetleyebilirim: Elhamdülillah."



 ifadelerini kullandı. Soltani, Küçüklüğünden bu yana Elhamdülillah kelimesini tekrarladığını ortaya koyarak , "Benim sihirli kelimem bu, sahip olduğum her şey şükür anlamı ifade eder." diye belirtti . Fransız sanatçı, "İstediğimi kazandığım veya etmediğim vakit tekrar de birden fazla şeye sahip olduğumu düşünürüm. Zira devamlı daha az, daha uygunsuz olasılığı aklıma gelir. Onun için ne yaparsam yapayım bu beni sevinçli ediyor." diye belirtti .
'Boş bir elden ziyade zengin bir kalp ile ölmek isterim'

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popular Posts