Öne Çıkan Yayın

kelime videoları

https://www.youtube.com/channel/UC91Wrsi_25Ts3280rX8CLDw                                               ...

2 Temmuz 2014 Çarşamba

Kelime Öğrenimi


Daha önceki bölümde de belirttiğim gibi kelime öğrenimi YDS için büyük öneme sahiptir. Öğrenme yöntemindeki temel ilkeleri ilk yazıda biraz anlatmıştık ve bir kaç dökümanla desteklemiştik. Bu bölümde yine kelime egzersizi ve kelime testi içeren bir kaç YDS kaynakları sunacağım.
Kelimeleri öğrenirken kesinlikle sözlük kullanımı çok önemli günümüzde artık sözlükten kasıt intermet yada android tabanlı sözlük programları bunlarda bilmediğimiz kelimeleri bulduğumuzda kesinlikle kelimenin o anlamını örnek cümle içinde görmeli ve anlamaya çalışmalıyız. Eğer sözlükte örnek cümle yoksa o sözlüğü kullanmamanızı öneririm. Bu şekilde İngilizcesi “Collocation” olan sözcüklerin doğru manada kullanılmasını daha rahat sağlarız okuduğumuz cümle içinde. Hazırlanmakta olduğumuz sınav için (YDS) kelime öğrenme konusunda oldukça kısıtlı bir zamana sahip olduğumuz için bir çok kelimeyi bir anda yüklemeye çalışıyoruz ve u daverimliliği ve kalıcılığı tabii ki etkiliyor aslında bu işin sağlıklısı az ama kalıcı öğrenmektir ama böyle bir lüksümüz yok bu yüzden okuma bu iş için kaçınılmaz hale geliyor.
Aşağıda verdiğim dökümanlardan 4000 essential English words 1 kitabı başlangıç seviyesinde ama etkili bir kitaptır kelimeleri tam anlattığımız usulde okuma parçaları aracılığıyla verir.
Diğer alıştırma egzersizleri ise biraz daha zor ama yine okuma aracılığıyla hedef kelime öğretimi sağlamaktadır. Bir tanesini daha önce paylaştığım için bunlar 2. ve 3. egzersizlerdir. Hepsinin cevapları daha sonra yine burada paylaşılacaktır.
4000.Essential.English.Words.1
vocabulary reading 2
vocabulary reading 3

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popular Posts