Öne Çıkan Yayın

kelime videoları

https://www.youtube.com/channel/UC91Wrsi_25Ts3280rX8CLDw                                               ...

26 Mayıs 2014 Pazartesi

Nuri Bilge Ceylan'a Altın Palmiye ödülü - Kış Uykusu

Ceylan, teşekkür konuşmasında "Bu benim için çok büyük sürpriz oldu. Beklemiyordum. Ne diyeceğimi bilmiyorum. Bu yıl Türk sinemasının 100. yılı. Çok güzel bir tesadüfü. Festivali ve jüriye teşekkür ediyorum bu ödül için. Bu ödülü Türkiye'nin gençlerine ithaf ediyorum. Geçen sene hayatını kaybeden gençlere adıyorum." dedi.

Jüri Özel Ödülü (Un certain regard) "Mommy" isimli filmiyle katılan 25 yaşındaki Kanadalı yönetmen Xavier Dolan'a ve 83 yaşındaki usta yönetmen Jean-Luc Godard'a verildi. En iyi erkek oyuncu ödülü Timothy Spall, en iyi kadın oyuncu ödülü Juliane Moore kazandı. En iyi yönetmen ödülü ise "Foxcatcher" isimli filmiyle yarışmaya katılan Bennett Miller'a verildi.

Usta Türk yönetmen Ceylan daha önce 2002 yılında "Uzak" adlı filmiyle Altın Palmiye ödülüne hak kazanmıştı.

Ceylan'ın "Bir Zamanlar Anadolu'da" filmi de 2011'de Jüri Özel Ödülü'nü almıştı. Ceylan'ın filmi Cannes'de geleneksel olarak her yıl Altın Palimiye ödüllerinden bir gün önce verilen en iyi film ödülü FIPRESCI jürisi tarafından Kış Uykusu filmine layık görülmüştü.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 67. Cannes Film Festivali'nde 'Kış Uykusu' filmi ile 'Altın Palmiye' ödülünü kazanan Nuri Bilge Ceylan'a tebrik telgrafı gönderdi. Gül, gönderdiği telgrafta Türk sinemasının 100. yılına vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımız, 67. Cannes Film Festivali'nde 'Kış Uykusu' filmiyle 'Altın Palmiye' ödülünü kazanan Nuri Bilge Ceylan'a bir telgraf göndererek, 100. yılında Türk sinemasının çıtasını yükselten bu önemli başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getirmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız, bugüne kadar 2009 yılı Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'nün de aralarında bulunduğu birçok ulusal ve uluslararası ödül alan Ceylan'ın, Altın Palmiye Ödülü'yle başarılarını taçlandırdığını ifade ederek, milletimize bir kez daha büyük gurur ve mutluluk yaşatan Ceylan'ı, değerli oyuncuları ve tüm ekibi kutlamıştır." denildi.

BAŞBAKAN'DAN TEBRİK TELEFONU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 67. Cannes Film Festivali'nde 'Kış Uykusu' filmiyle Altın Palmiye'yi kazanan Yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ı telefonla arayarak tebrik etti. Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, bu gece Köln'den İstanbul'a dönüşünün ardından Yönetmen Ceylan ile telefonda görüştü. Erdoğan'ın Ceylan'ı Cannes'da kazandığı ödülden ve Türk sinemasına sağladığı önemli katkılardan dolayı kutladığı bildirildi. Başbakan Erdoğan'ın bugüne kadar birçok ulusal ve uluslararası ödül almış olan Yönetmen Ceylan'a, Altın Palmiye Ödülü sayesinde aziz milletimize yeni bir gurur yaşatmasından dolayı kutladığı, başarılarının devamını dilediği öğrenildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popular Posts