Öne Çıkan Yayın

kelime videoları

https://www.youtube.com/channel/UC91Wrsi_25Ts3280rX8CLDw                                               ...

24 Mart 2014 Pazartesi

İdeal Dünya Yabancı Dil Öğretme Tekniği ile İngilizce Konuşun

İdeal Dünya Yabancı Dil Öğretme Tekniği, çok sadeleştirilmiş, basitleştirilmiş bir anlatımla tekrar ve taklit yöntemi ile önce konuş, sonra mantığını öğren. Bu metodla öğretmen, öğrencilere bir sürü kolay sorular sorar ve öğrenciler de bu sorulara mümkün olduğunca hızlı cecap vermeye çalışır. İlk başlarda verilen cevaplar yavaş olsa bile daha sonra amaç cevap vermeyi hızlandırmaktır.
İdeal Dünya Yabancı Dil Öğretme Tekniğinin yani tekrar ve taklit yönteminin en önemli özelliği ingilizce konuşma refleksini çok hızlı geliştirmesidir. O yüzden İngilizce kursuna gitmek isteyenlere, özellikle İdeal Dünya Yabancı Dil Öğretme Tekniği ile eğitim veren kurslara gitmelerini tavsiye etmiştik.
Dersleri tamamen bilimsel araştırmalar ışığında geliştirilmiş çok faydalı ve eğlenceli İngilizce tiyatro drama ağırlıklı derslerdir. İdeal Dünya Yabancı Dil Öğretme Tekniği ile işlenen derslerin her birinde, klasik İngilizce eğitiminde yapılan yanlışların yerine hızlı ve kolay İngilizce öğreten çok faydalı teknikler anlatılmaktadır.
Yabancı Dil Merkezi yedinci ve son kuralında, İngilizce konuşma becerisi kazandıran tekrar ve taklit yöntemi yani İdeal Dünya Yabancı Dil Öğretme Tekniği anlatılmakta ve bu teknik kullanılmaktadır. Bu yöntemle yeni tanışan birçok basın yayın organında çeşitli haberler çıkmıştır bunlardan birini sizinle paylaşalım..
“İngilizce konuşmayı sağlamak için geliştirilen yöntemle artık herkes kısa sürede İngilizce konuşabilecek.
Uygulanmakta olan klasik İngilizce öğretme tekniklerinin konuşturmayı geliştirmede yetersiz kaldığını gören İdeal Dünya Eğitim ve Kariyer Merkezi kendi ismini verdiği çok basit bir yöntemle İngilizce konuşmayı geliştiriyor.
Yabancı Dil Merkezi eğitim danışmanlarından Emel Özdemir ile bu yeni metodu ve ingilizce eğitimi ile ilgili görüştük.

• Kaç farklı şekilde ingilizce öğrenme metodu vardır. Callan Method nedir, alışılagelmiş ingilizce metodlardan ne farkı var?

İngilizce öğrenmenin bir çok yolu var, fakat 50 yıldır en yaygın kullanılan iki sistem bulunmaktadır. Birincisi ‘’klasik sistem’’ dediğimiz genel olarak kurslarda ve okullarda uygulanan sistemdir. Diğeri ise Ingilizce konuşturmada en başarılı yöntem olarak da kabul edilen yepyeni bir metottur. İdeal Dünya Yabancı Dil Öğretme Tekniği..

• İdeal Dünya Yabancı Dil Öğretme Tekniğinin sağladığı avantajlar neler?

Bu tekniğin sağladığı en önemli avantajı şöyle özetleyebiliriz.. İngilizce öğrenmek ve İngilizce konuşabilmek için bir dünya zaman ve bir dünya para harcamaya gerek yok.. yani servet ödemeden de İngilizce öğrenebilirsiniz.. “Anadil Yöntemi” de denilen bu yöntem ile isteyen herkes en kısa sürede İngilizce konuşabilir. İnsanlar anadillerini gramer öğrenerek değil; duyarak, konuşarak öğrenirler. Bu metot ile gramer ve kelime bilgisi, konuşma pratiği yaparak öğreniliyor. Böylece, öğrenciler, İngilizce konuşma korkusunu önce psikolojik olarak gideriyorlar sonra bunu alışkanlık haline getiriyorlar.

• İdeal Dünya Öğretme Tekniğinin nasıl uygulandığını kısaca anlatır mısınız?

Bu yöntemde aynen küçük bir çocuğun yeni konuşmayı öğrenmesi gibi önce kısa cümleler duyması ve konuşması sağlanır. Üzerinde uzun yıllar çalışılarak hazırlanmış dinle-tekrar et formatında ilerleyen İdeal Dünya yabancı Dil Öğretme tekniği ile kelimeler defalarca tekrarlanır. Bu kelimeler gitgide daha uzun ve daha zor cümlelere dönüşerek zamanla otomatik olarak cevap verilmeye başlanır. Böylece artık kafalarda formül kurmadan ve gramer düşünülmeden, otomatik olarak İngilizce konuşulmaya başlanır.

• Bir dönem (6 aylık normal veya 8 haftalık yoğun program) sonunda öğrencinin geleceği noktayı nasıl tarif ediyorsunuz?

Bizim bir dönemlik eğitimimize katılan, İngilizce seviyesi başlangıç düzeyinde olan birisinin elde edeceği İngilizce kapasitesi genel İngilizce’nin %60-70 kadardır. bu da günlük ve ticari hayatta kendi işlerinizi kendiniz yapabilecek kadar İngilizce konuşabiliyorsunuz demektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popular Posts