Öne Çıkan Yayın

kelime videoları

https://www.youtube.com/channel/UC91Wrsi_25Ts3280rX8CLDw                                               ...

24 Mart 2014 Pazartesi

Pratik İngilizce Konuşma Kılavuzu

İngilizce öğrenmeye heves ettiniz. Güzel bir pratik İngilizce konuşma kılavuzu arıyorsunuz. Ancak hiç İngilizce bilmiyorsunuz. Bu durumda İngilizce başlangıç kitapları ile İngilizceye ısınabilirsiniz. Şayet İngilizceyi konuşma amaçlı öğrenmek istiyorsanız, pratik İngilizce kitapları arasından iyi bir seçim yapmak zorundasınız. İşe yanlış bir kitap seçimiyle başlarsanız, İngilizceye ısınmak yerine soğursunuz.
Bir taraftan pratik İngilizce konuşma kılavuzu ile öğrenmeyi sürdürürken bir taraftan da yabancı dilde yayın takip edebiliriz. Radyo dinlemek ya da televizyon izlemek bize kulak dolgunluğu kazandıracaktır. Eğer kulak dolgunluğumuz yoksa bildiğimiz kelimeleri ve cümleleri duymamıza rağmen anlamakta zorlanırız. İngilizce dinlediğini anlamak özel bir alandır ve bu alan bir kurs veya en iyi İngilizce kitap vasıtasıyla da elde edilemez. İngilizce filmleri ya da haberleri anlamak için 2 sene boyunca sürekli olarak İngilizce radyo ya da televizyon yayınlarını takip etmek gerekir. İleri derecede İngilizce bilsek bile yayınları anlamakta zorlanırız. Bunu aşmanın tek yolu sürekli İngilizce yayınları dinlemekten geçer. Bu durum ilk başta kişiye sıkıcı gelir ve yayın takip etmede zorlanırız. Bunun için sabırlı olmalı ve 2 sene boyunca yayınları takip etme sürecini devam ettirmeliyiz. Bize ilk başta sıkıcı ve net gelmeyen bir çok şeyin zamanla kafamızda çözüldüğünü ve anlama yeteneğimizin geliştiğini farkederiz. Bunun için istikrar ve sabır şarttır. İngilizce yayınları anlamada en iyi İngilizce kitaplar dahi yetersiz kalacaktır. Çünkü İngilizce yayınları anlama kabiliyetimiz okuyarak değil, ancak sürekli dinleyerek gelişir.
Piyasada en iyi İngilizce kitap hangisi diye araştırma yaptınız ve en sonunda en iyi İngilizce kitaplar arasından kendinize göre bir seçim yaptınız. Peki konuşma yetisi kazanabilmemiz için öğrenme sürecimiz nasıl işlemeli? Pratik İngilizce konuşma kılavuzu kitap üzerinden takip edilmeli bir taraftan da kitapta yer alan İngilizce kelime ve cümlelerin telaffuzunu duymalı ve duyduğumuzu da sesli olarak tekrar etmeliyiz.
Pratik İngilizce konuşma kılavuzu ile çalışmamızı sürdürürken, eğer turistlerin bol olduğu bir yerde İstanbul ya da Akdenizde bir şehirde yaşıyorsak her an bir yabancı ile karşılaşabilir ve pratik yapabiliriz. Öğrendiklerimizi bu yolla hem pratiğe dökme imkanı hem de kendimize olan güvenimizi artırma fırsatı buluruz. Ancak öncelikle pratik İngilizce kitapları arasından güzel bir tercihte bulunmanız gerektiğini unutmayınız.
İngilizce başlangıç kitapları ile İngilizcemizi ilerletmeye çalışırken, eğer çevremizde hiç yabancı birisi yoksa o zaman iki yolla pratik yapma imkanı bulabiliriz. Birincisi İnternetten yabancı bir arkadaş edinip onunla sesli chat yapabiliriz. İkincisi ise profesyonel olarak sunulan telefonda İngilizce programlarından birine katılabiliriz. Pratik İngilizce kitapları ile çalışırken seviyemizi biraz daha yükselttikten sonra bu programlara katılırsak daha çok istifade etmiş oluruz. Bunun için ilk etapta 400 ila 500 kelime bilmemiz yeterli olacaktır.
Pratik İngilizce konuşma kılavuzu kitap üzerinden takip edilirken bir yandan da takip ettiğimiz kelime ve cümleleri sesli şekilde duymalı ve sonrasında duyduklarımızı kendimiz sesli olarak tekrar etmeliyiz. Aksi takdirde en iyi İngilizce kitap üzerinden çalışsak dahi pratik yeteneği kazanamayız. Pratik İngilizce öğrenmek için sesli tekrar, bu işin olmazsa olmazıdır.
Kendinize göre aklınızdaki en iyi İngilizce kitaplar arasında bir tercihte bulundunuz ve çalışmaya başladınız. Yabancı biri ile konuşmak istiyorsunuz. Belki de İnternet üzerinden yabancı biri ile chat yapmak ya da telefonda İngilizce programlarından birine katılmak istiyorsunuz. Öncelikle şunu hatırlatmakta tekrar fayda var, pratik yapmaya karar vermeden önce, altyapımızı güçlendirmemiz gerektiğini unutmayınız. Zira az bir İngilizce ile İnternet ortamında edindiğimiz herhangi bir yabancıyla konuşmaya kalkmak karşımızdaki kişinin sıkılmasına sebep olabilir. İkincisi telefonda İngilizce programına katıldığımızda yine az bir İngilizce biliyorsak bu durumda zamanı ekonomik kullanmamış oluruz. Günlük bize sunulan 10 dakikalık ders esnasında konuşma fırsatı bulamayız ve istediğimiz verimi elde edemeyiz. Bu yüzden kendi çabamızla kitap ve cd’lerle İngilizce altyapımızı, sesli tekrar yöntemiyle geliştirerek telefonda bize ayrılan günlük 10 dakikalık süreyi daha verimli kullanabiliriz. Ancak öncelikle kendimize iyi bir pratik İngilizce konuşma kılavuzu seçmemiz gerektiğini de unutmayınız. Her kılavuz bizim için yol göstericidir. Eğer yanlış bir kılavuz seçersek hedefe ulaşamayız. Bu yüzden İngilizce başlangıç kitapları seçerken bunun pratiğe dayalı ve sesli olmasına özen gösteriniz.
Bir kez daha önemle vurgulamak istiyoruz ki Pratik İngilizce konuşma kılavuzu kitap da olsa cd de olsa, bize yarar getirmesi için sesli olmalıdır. Ayrıca sesli olarak duyduğumuz İngilizce kelime ve cümleler de bizim tarafımızdan sesli olarak birkaç kez tekrar edilmeli ki pratik açısından maksimum faydayı elde edebilelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popular Posts