Öne Çıkan Yayın

kelime videoları

https://www.youtube.com/channel/UC91Wrsi_25Ts3280rX8CLDw                                               ...

24 Mart 2014 Pazartesi

Yabancı dil öğrenme teknikleri

Yabancı dil öğrenme teknikleri
İlk yazımda size yabancı dil öğrenme hakkında bir kaç teknik ipucu vereceğimi söylemiştim. Bunu kendi dil öğrenme tecrübelerime dayanarak özetlemeği düşünüyorum.
1. Yabancı dil öğrenmek için bir amacınız olacak
(iş için, özel ilişkiler için, okul için, hobi olarak ve s. gibi)
2. Öğreneceğiniz dile uygun öğrenim planınız olacak
(mesele Pazartesi, Çarşamba, Cuma ve ya Salı  ve Perşembe günleri ve ya zaman açısından size uyan herhangi bir gün olabilir)
3. Öğreneceğiniz dile verdiğiniz önem kadar zaman harcayın
(10 dakika çalışırsak 1 saatde çalışmış olduğumuz sonucu alamayız doğal olarak. Ben haftada 3 kez birer saat çalışırdım)
4. Dili sadece okumak ve ya yazmak yeterli değildir, dili keşfetmeğe başlayın
(diyelim ki rusça 10 tane sözcük ezberlediniz, o sözcükleri kafanızda sürekli bir biriyle karşılaştırıp konuşturun, bilinçaltınıza oturtun)
5. Günlük kapaziteniz dışında öğrenmeğe kalkmayın
(o zaman öğrendikleriniz bir süre sonra karman- çorman olur)
6. Ezberleme kapasitenizi kendiniz test ede bilirsiniz (mesela 5 adet kelimeyi kaç saatte ve ya kaç dakikada ezberlemenize bağlı olan bir durum bu)
7. Rusça 10 ve ya 1000 kelime bilmeniz fark etmez, sürekli rusça konuşmalar, radyo, tv, diyaloglar ve s. dinleyin
(tv daha etkilidir anlamak için, çünkü mimikler el haraketleri, beden dili ve s. daha çabuk alışmanızı ve anlamanızı sağlar)
8. Ve sonuç olarak bildiklerinizi sürekli tekrarlamağa çalışın. Öğreneceğiniz  dile ait buluntular, dergiler, gazeteler okuyun
(ilk başta 10 cümle içerisinden sadece 2 kelime anlarsınız, ama belli bir alışkanlıktan sonra aynı 10 cümle içerisinden daha fazla kelime anlarsınız. Anlatmak istediğim, anlamıyorum diye hemen işi asmayın, devam edin, israrlı ve kararlı olun, okuduğunuz sayfalardan korkmayın)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popular Posts